Simple Beauty

Alapozás lépésről lépésre a hétköznapokban

2015. április 10. 10:24 - SimpleBeauty

mg_0883-1-1365x910.jpg

Sokan kérdeztétek már tőlem, hogy milyen is a tökéletes alapozás? Mit kell csinálni és hogyan? Már régóta készülök megírni ezt, de a pénteki lökés után úgy döntöttem tényleg nem árt tisztázni, hogy mit hogyan csináljatok!Szeretném nektek bemutatni a helyes alapozási technikát ( úgy vélem helyes…lehet majd kapok érte kritikát ) lépésről lépésre!

Első lépésként az arctisztítás a legfontosabb és a hidratálás. Tisztítsátok át az arcotokat nedves törlőkendővel, szappanos vízzel, micellás vízzel vagy arclemosó tonikkal. ( Bőrérzékenységtől függően válasszátok ki a terméket.) Az alapos tisztítás után jöhet a hidratálás. Válasszatok egy könnyed nappali arckrémet, mely tökéletes sminkalapként szolgál, nem engedi, hogy a bőrünk kiszáradjon az alapozótól.

A krémezés után jöhet az alapozó. A megfelelő darab kiválasztása igazán embert próbáló dolog, ha nem szakemberről van szó. Azt tudom ajánlani, hogy besétáltok a legközelebbi drogériába és nekiláttok a megfelelő árnyalat kiválasztásának. Mindig az állkapocs-csont alatti részen vagy a nyakon próbáljátok ki a kiválasztott terméket, hiszen ez hasonlít a legjobban az arcbőrötök színéhez. Téli időszakban a kézfej is megfelelő általában akkor nincs nagy eltérés a kettő között, de a nyakpróba a legbiztosabb. Az arcbőrötöknek megfelelő árnyalatot megvásároljátok és már vissza is térhetünk oda, hogy az alapos tisztítás és hidratálás után felvisszük az arcunkra. Én a kezemmel viszem fel az alapozót, melyből nem használok sokat, hiszen a megfelelő termékből kevés is elég! Ha pontozva felvittem a homlokomra, orromra, arcomra és a nyakamra utána vagy maradok a kezemnél, vagy szivacsra, vagy pedig alapozóecsetre váltok az egyenletes eldolgozás érdekében. Személy szerint én szeretek játszani a színekkel a csontos hatás kedvéért, ezért sötétebb alapozóval ki szoktam emelni, vagyis szakszóval elmélyíteni az arccsontom alatti részt, ahova majd a bronzosítót is teszem. Illetve az orrcsontom vonalát is meg szoktam kicsit erősíteni, hogy keskenyebbnek hasson az orrom. (Ezt a két műveletet, már nem a mindennapi 5 perces sminknél használom, hanem ha már van egész 10 percem sminkelni magam.. :D )

A folyékony alapozót követi nálam a korrektor, ami egy árnyalattal vagy kettővel világosabb, mint az alapozó. Ezt a szemem alatti területre viszem fel az ujjammal vagy ecsettel, mikor mihez van kedvem (de általában a reggeli 5 perces sminkemnél nem bajlódok az ecsetekkel…), hogy eltüntessem az esetleges karikákat a szemem alatt és üdébb hatást érjek el. Továbbá ugyanezzel korrigálom az esetleges pattanásaimat is, hiszen az én arcbőröm sem tökéletes. (Későbbi cikkemben majd erről is írok, hogy milyen típusú pattanáshoz milyen színű korrektort érdemes használni.)

A korrektorozás végével nincs más hátra, mint a kompaktpúder, amit egyszerűen púcserecsettel vagy púderszivaccsal felviszek az arcomra és a nyakamra is, hogy elfedjem a csillogó hatást és teljes matt felületet kapjak, hogy a további smink tökéletes alapokra épüljön.

Leírva elég hosszúnak hangzik, de a napi rutin miatt ez körülbelül két perces hadműveletté törpül! Remélem tudtam nektek segíteni, hamarosan jövök a többi smink trükkel is!

mg_1871-1213x910.jpg

mg_0862k-1365x910.jpg

mg_14742-1365x910.jpg

Képek: Gelner Lóránd- Renzo Photography

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty
süti beállítások módosítása