Simple Beauty

Tűsarokkal a Föld körül

2015. május 11. 21:33 - SimpleBeauty

31557_4593477766979_1497676127_n.jpg

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a párom munkájának köszönhetően 2-3 hetente eljutok egy - egy gyönyörű francia városba. Vannak olyan helyek, melyek rabul ejtenek és van olyan, amitől borsózik a hátam… Természetesen nem csak a Franciaországbeli városokat szeretném bemutatni ebben a rovatban, hanem minden egyes helyet, ahova az élet elsodor. Lépjetek be az én tűzpiros magassarkúmba és csodáljátok meg a világot az én szememmel.

Az első állomás- Párizs

Persze, hogy Párizsba kalauzollak el benneteket először, hiszen a kedvenc városom. Számomra szerelem volt első látásra…és azóta is, ahogy a párizsi barátaim mondják „le se esik rólam a turista szemüvegem”. Van benne valami, hiszen én minden koszos utcát, kéregetőt, órákig tartó forgalmi dugókat észre sem veszek, csak csodálom a várost, ami sohasem alszik.

Idestova 2 és fél évvel ezelőtt landolt velem először a Charles De Gaulle reptéren az AirFrance egyik járata. Bár a repterek nem hoznak lázba, az biztos, hogy mindig mókás dolgok történnek velem, soha nem múlik el egy repülőutam sem esemény nélkül, esetleges bőröndrobbantás, mert azt hiszi a katasztrófavédelem, hogy bomba van a bőröndben.  Kinek, ha nem nekem esik le a kézipoggyásza a Liszt Ferenc repülőtéren az emeletről a síri csendben? Vagy kinek a nyakában ragad egy jó nagy nyaklánc (eltört a kapcsa, miközben a párom próbálta leszedni a nyakamból a becsekkolásnál), ami persze, hogy becsipog és a hiába magyarázod az amúgy diákmunkás és totál egoista, cseppet sem kedves lánykának (természetesen, ez is a magyar reptéren történt), mert ő dacból úgy átmotoz, mint még engem előtte életembe soha senki, közben szitkozódik és sértegetve közli, hogy legközelebb több eszed legyen, ha már ennyire ostoba vagy magadtól… Szóval mindig van valami!

Na de Párizs mindig mindenért kárpótol! Párizs megér egy misét, Párizs a fények városa, Párizs a divat fővárosa,  Párizs a konyhaművészet hazája, Párizs a művészetek, kiállítások otthona, de ahhoz,  hogy átérezzük a párizsi életmódot mindenképpen személyesen kell megtapasztalnunk. Mindenki úgy képzeli el, aki még nem járt erre, hogy baguette-tel a kezében, sapival a fejükön, kendővel a nyakukban szaladgálnak az emberek a régi autók között. Persze, hogy ez nem így van, de köszönjük a filmeknek az ábrázolást!

Ha már a külsőt szóba hoztam, akkor el kell mondanom, a divat egyik fellegvárban sem különbözik az adott szezon divatja, mint nálunk otthon. Mégis nekem más…az emberek ( legtöbbjük) itt már eljutottak arra a szintre, hogy elégedettek magukkal és merik vállalni az egyéniségüket. Nem néz meg senki, hogyha nagy kalapban és magassarkúban sétálsz végig az utcán, sőt odajönnek hozzád és megkérdezik hol vetted, esetleg lesifotót csinálnak. Hatalmas élmény volt szemtanúja lenni egy ilyen jelenetnek a Champs Elysées-n, és tudni, hogy igen a hölgy kalapjának márkáját felismerni mielőtt közölte volna. A bevásárló utca ragyogása időről időre ámulatba ejt, a sok ember a gyönyörű kirakatok, a karácsonyi vásár, a különböző események és még sorolhatnám. Kihagyhatatlan élmény a Häagen-Dazs méregdrága egy gombócos fagyiját elnyalni a teraszon ülve és a hömpölygő tömeget bámulni.

15290_10200464842935616_1537342823_n.jpg

A nagy szerelmem az Eiffel torony és a Notre Dame. Minden alkalommal, amikor a városban járok csillogó szemekkel bámulom, és eltervezem, én leszek az első, akinek a Notre Dame-ban lesz a templomi esküvői szertartása és a jegyes fotózás természetesen az Eiffel torony körül… Persze a templomba senki nem tarthat esküvőt, de még a fotózásra van esélyem! Viszont sok érdekes információt tudtam meg például, hogy a templom külső vakolatát és boltozatát hetente átvizsgálják, hogy nehogy leomoljon, illetve a hibás részeket azonnal restaurálják. A boltozaton található szobrok fehér biztonsági övekkel vannak rögzítve, mert olyan súlyuk van, hogy elég egy kisebb szél a magasban és a rögzítés nélkül kiborulnának.

1374918_10201554668580576_2143011812_n.jpg

1186770_10201353778518450_669721991_n.jpg

 

Mit érdemes még megnézni? Mindenképpen kell egy sétát tenni a Sacré Cœur-bazilika körül, ami a város legmagasabb pontján a Montmartre-on áll. A Bazilika belseje is lenyűgöző, így kötelező a bemenetel! A Szajna bal partján andalogva, megcsodálhatjuk a város legmagasabb épületét a Montparnasse tornyot. 210 méter magas felhőkarcoló, 1969-72 között épült fel, földszintjén üzletek vannak, az emeleteken hivatali helységek, a legfelső szinten, az 56. emeleten étterem működik terasszal, mely egyben biztosítja a kilátást Párizsra. Az étterem nem számít a legdrágábbnak, a kilátás valami ámulatba ejtő, a menüjük szerintem kifogástalan, és nekem elhihetitek, mert nagyon válogatós vagyok. Nem messze innen található a Palais M szórakozóhely, ami kínálatát tekintve drága, de a jegyárban benne van egy svédasztalos vacsora (kapkodni kell és tolakodni, ha enni akar a munkában megfáradt hétköznapi bulizó) és egy pohár pezsgő. A hely és a zene szerintem teljesen megfelelő, mi jót buliztunk az After work nevezetű buliban.

Ha már Párizsig eljöttél, a Louvre, Versailles és Disneyland is legyen a listádon. Mindhárom egész napos program és felejthetetlen élményekkel és látvánnyal gazdagít! Kihagyhatatlan még a Szajnán a hajókázás az esti órákban, amikor aranyfénybe borul a város és teljes romantika lesz úrrá a szíveden.

150957_416668688412217_1670389593_n.jpg

disneyland-paris-7-l.jpg

523157_415673361845083_1595856315_n.jpg

1507912_594496230629461_1915087175_n.jpg

Úgy gondolom, szállást érdemesebb a város külső kerületeiben keresgélni, mert sokkal olcsóbbak, mint a belvárosi apartmanok. Továbbá a RER-rel és a Metrokkal pillanatok alatt megközelíthető minden nevezetesség, akárhol is legyen a szállásunk. Az étkezést én személy szerint önellátással oldanám meg, és mindenképpen a Carrefour, Lidl, Aldi vagy Dia üzletekben vásárolnám meg az alapanyagokat. Ezekben a boltokban körülbelül magyar árakon hozzájuthatunk mindenhez.

Remélem más is szerelembe esik a várostól! Kalandra fel!

10407544_654005844678499_112648343350731260_n_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Travel

Alapozás lépésről lépésre a hétköznapokban

2015. április 10. 10:24 - SimpleBeauty

mg_0883-1-1365x910.jpg

Sokan kérdeztétek már tőlem, hogy milyen is a tökéletes alapozás? Mit kell csinálni és hogyan? Már régóta készülök megírni ezt, de a pénteki lökés után úgy döntöttem tényleg nem árt tisztázni, hogy mit hogyan csináljatok!Szeretném nektek bemutatni a helyes alapozási technikát ( úgy vélem helyes…lehet majd kapok érte kritikát ) lépésről lépésre!

Első lépésként az arctisztítás a legfontosabb és a hidratálás. Tisztítsátok át az arcotokat nedves törlőkendővel, szappanos vízzel, micellás vízzel vagy arclemosó tonikkal. ( Bőrérzékenységtől függően válasszátok ki a terméket.) Az alapos tisztítás után jöhet a hidratálás. Válasszatok egy könnyed nappali arckrémet, mely tökéletes sminkalapként szolgál, nem engedi, hogy a bőrünk kiszáradjon az alapozótól.

A krémezés után jöhet az alapozó. A megfelelő darab kiválasztása igazán embert próbáló dolog, ha nem szakemberről van szó. Azt tudom ajánlani, hogy besétáltok a legközelebbi drogériába és nekiláttok a megfelelő árnyalat kiválasztásának. Mindig az állkapocs-csont alatti részen vagy a nyakon próbáljátok ki a kiválasztott terméket, hiszen ez hasonlít a legjobban az arcbőrötök színéhez. Téli időszakban a kézfej is megfelelő általában akkor nincs nagy eltérés a kettő között, de a nyakpróba a legbiztosabb. Az arcbőrötöknek megfelelő árnyalatot megvásároljátok és már vissza is térhetünk oda, hogy az alapos tisztítás és hidratálás után felvisszük az arcunkra. Én a kezemmel viszem fel az alapozót, melyből nem használok sokat, hiszen a megfelelő termékből kevés is elég! Ha pontozva felvittem a homlokomra, orromra, arcomra és a nyakamra utána vagy maradok a kezemnél, vagy szivacsra, vagy pedig alapozóecsetre váltok az egyenletes eldolgozás érdekében. Személy szerint én szeretek játszani a színekkel a csontos hatás kedvéért, ezért sötétebb alapozóval ki szoktam emelni, vagyis szakszóval elmélyíteni az arccsontom alatti részt, ahova majd a bronzosítót is teszem. Illetve az orrcsontom vonalát is meg szoktam kicsit erősíteni, hogy keskenyebbnek hasson az orrom. (Ezt a két műveletet, már nem a mindennapi 5 perces sminknél használom, hanem ha már van egész 10 percem sminkelni magam.. :D )

A folyékony alapozót követi nálam a korrektor, ami egy árnyalattal vagy kettővel világosabb, mint az alapozó. Ezt a szemem alatti területre viszem fel az ujjammal vagy ecsettel, mikor mihez van kedvem (de általában a reggeli 5 perces sminkemnél nem bajlódok az ecsetekkel…), hogy eltüntessem az esetleges karikákat a szemem alatt és üdébb hatást érjek el. Továbbá ugyanezzel korrigálom az esetleges pattanásaimat is, hiszen az én arcbőröm sem tökéletes. (Későbbi cikkemben majd erről is írok, hogy milyen típusú pattanáshoz milyen színű korrektort érdemes használni.)

A korrektorozás végével nincs más hátra, mint a kompaktpúder, amit egyszerűen púcserecsettel vagy púderszivaccsal felviszek az arcomra és a nyakamra is, hogy elfedjem a csillogó hatást és teljes matt felületet kapjak, hogy a további smink tökéletes alapokra épüljön.

Leírva elég hosszúnak hangzik, de a napi rutin miatt ez körülbelül két perces hadműveletté törpül! Remélem tudtam nektek segíteni, hamarosan jövök a többi smink trükkel is!

mg_1871-1213x910.jpg

mg_0862k-1365x910.jpg

mg_14742-1365x910.jpg

Képek: Gelner Lóránd- Renzo Photography

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty

A Guess szülinapi show tanulsága - Magasnak lenni jó!

2015. március 31. 21:05 - SimpleBeauty

17993_810058802414437_6963953773592025547_n.jpg

Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy Petrusom (anyukám utáni legnagyobb példaképem) megkért, hogyha már itthon tartózkodom, segítsek neki sminkelni a Guess születésnapi divatbemutatóján. Természetes, hogy kapva kaptam a lehetőségen, bár rettenetesen féltem a kihívástól és bevallom a modellektől is.

Hamar beigazolódott, hogy a félelmem felesleges volt, hiszen a lányok nagyon kedvesek és türelmesek voltak. ( Nem hiába, ha jó modell akar lenni az ember lánya, akkor ezek elengedhetetlen alaptulajdonságok! ) A sminkelés közben több téma is felvetődött… persze hiszen a nők mindig csacsognak. Mégis az kedvencem a magas lánynak lenni nem is olyan rossz, mint gondolnád párbeszédek voltak. Én is a magam 171 centijével nem számítok alacsonynak és sokszor kívántam már azt a mínusz 5-6 centit, amit inkább a magassarkúmhoz toldanék hozzá nem pedig a lábamhoz. Az európai nők átlagos testmagassága 160 centiméter körül van. Aki ennél tíz centivel magasabb, már bőven a magas nők táborába tartozik, ha pedig ennél is többet mutat a mérce, teljes a káosz. Bár ez badarság szerintem, de az tény, hogy elég sok csipkelődést kell átélni a magas lányoknak, mindamellett, hogy megbámulják őket, akadnak pasizási problémáik, ruhavásárlás pedig időnként kész katasztrófa.

Lényeg a lényeg a lányokkal összegyűjtöttük miért is jó magasnak lenni:

-          Az átlagosnál nagyobb méretű cipőkből mindig marad a boltokban!

-          Nem kell kényelmetlenül érezni magunkat akkor sem ha éppen sportos napot tartunk és lapos cipőben indulunk el otthonról: ekkor sem fogunk senki mellett "eltörpülni".

-          Anyukám mindig azt mondja ( ő sokkal alacsonyabb, mint én)  ő nem szeret úgy elmenni vásárolni, hogy az alsó polcot is alig látja! :D Nekünk nem kell segítségért kiáltani a boltban, ha valami a felső polcon van.

-          A statisztikák szerint az átlagosnál magasabb fiúk (mint például a kosárlabdázók) szívesebben választanak maguknak magasabb lányokat, hiszen nem a térdüknél kell keresgélni, hogy megfogják a választottjuk kezét.

-          A magas lányokról mindig mindenki a modellekre asszociál.

-          Irigylésre méltó, hosszú combjaink vannak, amit sosem hagynak szó nélkül a környezetünkben!

-          És nem utolsó sorban a kutatók szerint egy magas nőt (ez a férfiakra is igaz, de most velük nem foglalkozom) sokkal komolyabban vesznek egy állásinterjún, mert határozott megjelenése és kiállása van. Nyilván mivel már hozzászokott gyerekkora óta, hogy mindig bámulják, mert kimagaslik a tömegből!

A sztárvilágban is hemzsegnek a magas nők, akikről nem is gondoltuk volna, hogy „ennyire” magasak. Itt van például Taylor Swift 180cm , Uma Thurman 181 cm , Charlize Theron 177 cm és Blake Lively  178 cm. Miért is esünk mi kétségbe?!

Szeretném bemutatni mindenkinek a GemModels csinos és MAGAS lányait, akik büszkék arra, hogy ekkorára nőttek!

11082170_810064552413862_5618493606021474568_o.jpg

11082358_810062409080743_3549299230589330792_o.jpg

11034358_810064172413900_8916790805895892571_o.jpg

11024211_810062042414113_2541082302459428244_o.jpg

10956401_810063195747331_3952972743105160884_o.jpg

10911308_810061932414124_5787257286040072597_o.jpg

10847757_810062295747421_6789541394867373649_o.jpg

11062748_810063262413991_2745542982502074471_o.jpg

11071665_810063045747346_4587886649636847055_o.jpg

11073133_810063849080599_7718289010169138268_n.jpg

11060049_810066062413711_987730255424635738_n.jpg

Képek: Guess Debrecen magánarchívuma
Smink: Kis Petronella, Rosta Hanna
Haj: Hedge Hair
Modellek: GemModels

Szólj hozzá!
Címkék: Fashion

A nőknek csak egy hibájuk van… elfelejtik mennyire értékesek

2015. március 09. 16:44 - SimpleBeauty

3.jpg

Úgy gondolom, mint nekem is, minden nőtársamnak vannak hullámhegyei és hullámvölgyei. Személy szerint én mindig elfelejtem értékelni magam és sokszor a magabiztosság sem az erősségem.

Épp a minap olvastam egy idézetet, ami nagyon elgondolkoztatott és, mint égi jel pont jó időben került a szemem el, mert már kezdtem elveszni.

Megosztom veletek, és gondolkozzatok el rajta ti is:

„A nő valóban csodálatos! Olyan erő birtokában van, melyekkel ámulatba ejti az embert. Képes kezelni a gondokat és nehéz terheket hordozni. Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét. Mosolyog, mikor sikoltani szeretne. Dalol, mikor sírni volna kedve, sír, mikor boldog és nevet, mikor fél. Harcol azért, amiben hisz. Kiáll az igazságtalansággal szemben. Nem fogadja el a "Nem"-et válaszul, ha tud egy jobb megoldást. Átadja magát, hogy családja gyarapodhasson. Elviszi a barátját orvoshoz, ha fél. Szeretete feltétel nélküli. Sír, ha gyermekei győzedelmeskednek. Boldog, ha barátai jól vannak. Örül, ha születésről vagy esküvőről hall. Szíve összetörik, ha közeli rokona vagy barátja meghal. De megtalálja az erőt, hogy elboldoguljon az élettel. Tudja, hogy egy csók és egy ölelés meggyógyíthat egy összetört szívet. Csak egyetlen hibája van... ELFELEJTI, MENNYIRE ÉRTÉKES..."

Miért van az, hogy nem vagyunk képesek értékelni a bennünk rejlő jót, az erős, a kiváltságot? Pedig 10 pasiból 9 biztosan állítja, hogy a legszexibb tulajdonsága egy nőnek, ha magabiztos. Ha azt akarod, hogy más is felfigyeljen rád, először saját magaddal kell tisztában lenned. Ismerd meg önmagad és legyél határozott! Érezd magad jól a bőrödben és szeresd magad! Tudnod kell, hogy milyen értékeid vannak és bátran, nyíltan vállalni azokat!  Tehát ha azt akarod, hogy másképpen nézzenek rád, másképpen kell gondolkodnod! Véleményem szerint szörnyű az például, ha valakinek a pasija megmondja, mit vegyen fel vagy milyen sminket viseljen az adott napon. Persze a jó tanácsokat el kell fogadni és természetes, hogy kikérjük a másik véleményét, de legyen egy határozott akaratunk! Ha azon aggódsz, hogy valaki mit gondol rólad, az már régen rossz, elvesztél…

Légy büszke magadra, hogy nő vagy hiszen ezeket a terheket, amiket mi cipelünk egy férfi sem tudná utánunk csinálni!

Szeretnék mutatni néhány képet egy régebbi fotósorozatból, ami a szívemhez nagyon közel áll és kijelenthetem, hogy akkor és ott kellett az, hogy magabiztosak legyünk. Nekem ez a „vágyott állapot” ad erőt, ha elgyengülnék. Találd meg Te is, hogy neked melyik ez a pillanat és meríts belőle inspirációt! 

165907_10151032067599802_1458058244_n.jpg

1.jpg

2.jpg

179521_10151032078004802_1545779818_n.jpg

Képek: Győri Levente
Smink: Kis Petronella
Modellek: Fekete Fanny, Rosta Hanna

Szólj hozzá!
Címkék: Fashion

Tanulságos nyereményjáték

2015. március 05. 19:45 - SimpleBeauty

cover.jpg

Kedves SimpleBeauty olvasók!

Tudom már régen jelentkeztem, páran azt hittétek, már alább is hagyott a lendületem! Ne aggódjatok csak szorgoskodtunk, hogy minél több élményt nyújthassunk Nektek! :) 

Múlthéten lezajlott a stúdiófotózásunk, ahol a nyertes modellek, Csillag, a közönség kedvence, Piroska és Alexa a zsűri kiválasztottjai megcsillogtathatták modelltehetségüket a kamerák előtt. A fotózás remekül zajlott,majd jött egy fordulópont, ahol levontuk a fotózás tanulságát: "Bírálni könnyű, alkotni nehéz. A másik munkája épp annyira értékes, mint a tiéd!" Természetesen felülkerekedve a mélyponton a fotózás zökkenőmentesen lezajlott. Képeket sajnos nem tudok nektek mutatni, de köszönjük Fülöp Flórának a mostani és korábbi munkáját is, a továbbiakban Ő a csapattól külön folytatja útját, melyhez sok sikert kívánunk.

Azonban megnézhetitek a teljes napunkat ebben a kis videóban, melyet Balló Béla, a Balló Béla Photography tulajdonosa készített. Hálás köszönet a munkádért Béci! ;) 

Nektek, hogy tetszik a végeredmény? Az alábbi linken megtekinthetitek a videónkat: ( Másoljátok be a linket, mert a technika Ördöge játszik velem! :D )

https://www.youtube.com/watch?v=CwPIU7rBR6k 

Íme néhány werk kép a fotózásról: 

vlcsnap-00013.jpg

vlcsnap-00020.jpg

vlcsnap-00027.jpg

vlcsnap-00037.jpg

Film: Balló Béla
Smink: Czentnár Zita, Rosta Hanna
Haj: Földesi Tamás, Tenkely Ruben
Modellek: Gulyás Csillag, Kormos Alexandra, Varga Piroska

 

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty

Tavaszi divattippek

2015. február 20. 20:12 - SimpleBeauty

10994157_1618247528398949_6608387044260622234_n.jpg

A hétvégén zajlott egy izgalmas fotózás a GemModels legújabb arcaival. Az a megtiszteltetés ért, hogy narrátorként távolról „részt vehettem” a fotózáson és megmutathatom nektek pár képen, hogyan is képzelte el Zsóka a GemModels bookere a hippi tavaszt.

Számomra a tavaszi divat volt a legfontosabb eleme ennek a fotózásnak, így arról szeretnék egy két apróságot megosztani veletek, de a bővebb részletezéseket meghagyom a divatbloggereknek!

2015-ben nagy divat lesz a különböző farmer anyagok viselete a kék minden árnyalatában. Viseljünk bőszárú farmereket, buggyos vagy bokáig érő fazonokat. Melegebb időben válasszunk hozzá egy egyszerű atléta fazonú felsőt, vagy különböző áttetsző ingeket, ezek is nagy divat darabok lesznek a szezonban. Ne féljünk egzotikus mintákat sem magunkra ölteni, hiszen egy egészen egyszerű viseletet is megbolondíthatunk vele. Emellett a szőrme és a bőr kombinációja is a mindennapi viselet alapjai között marad.

Továbbra is divatban maradnak a hatalmas kiegészítők, amik lehetnek egyszínűek vagy akár a szivárvány több színben is pompázhatnak. A nagy kalapokat vagy fejpántokat sem kell a szekrény mélyére dobnunk, merjünk egyediek lenni és lógjunk ki a tömegből! 

10991663_1618247531732282_3397021878881397716_o.jpg

10505186_1618247465065622_3466958258691029821_o.jpg

10268702_1618247245065644_2945032950001108288_n.jpg

nevtelen.png

2.png

1.png

3.png

Fotók: Szőlősi Zsombor
Sminkek: Molnár Anita
Modellek: Fruzsi és Ramóna- GemModels
Style: Zsóka- GemModels

Szólj hozzá!
Címkék: Fashion

Rettegett Valentin…

2015. február 13. 12:38 - SimpleBeauty

10393710_1615664848657217_5608511249659294540_n.jpg

Igen újra elérkezett a szerelmesek nagy napja, melyet ki így, ki úgy ünnepel. A szinglik gúnyosan ujjal mutogatnak a nyálas szerelmes párokra, ők viszont mit sem törődnek az irigykedőkkel. Én is a nyálas szerelmespárok közé tartozok, de hűen vallom, hogy nem csak ezen a napon kell egymást szeretni. Viszont úgy gondolom, kellenek olyan napok, amikor a párok csak egymásra figyelnek, és romantikus hangulatban töltenek egy kis időt együtt. Minden nő és férfi megérdemli a dolgos munkanapok közepette ezt a kis romantikázást. Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet ez egy otthoni vacsora egy jó kis filmmel, de vannak, akik megadja a módját és valami mással ünnepel például wellness, masszázs miegymás. Én a kisebb dolgok mellé teszem le a voksom, nah de ha holnap kapok egy masszázsbérletet, nem fogom visszautasítani! :D

A lényegre térve csak egy kis meglepetéssel, de gondoljatok a másikra. Azt is mondom a Valentin nap nem csak a szerelmesek napja, a barátaidat is meglepheted, ahogyan azt az eredeti történet szerint Szent Valentin is tette.

A  fotósunk, Flóra  és egyik modellünk, Rami meglepetése, egy kis kedvcsináló fotósorozat az ünnep alkalmából! Igaz nem a teljes csapatunk dolgozott a képeken, ugyanakkor én büszkén mutatom meg nektek és köszönetet mondok Zsókának a GemModels bookerjének, Pankotai Anita sminkesnek és Simon Tomy fodrásznak is a fantasztikus munkájukért! :) 

 

10847302_1615664125323956_8901014821860848505_o.jpg

10955606_1615664235323945_8591965009212976970_o.jpg

10981078_1615664161990619_7180694701990958971_o.jpg

10984507_1615664175323951_934073605081646162_o.jpg

10987424_1615664115323957_6759924718743669121_o.jpg

10988948_1615664545323914_1601868854255071896_o.jpg

10991613_1615664615323907_3926620587747766066_o.jpg

14353_1615664228657279_3957039914139070698_n.jpg

Fotó: Fülöp Flóra Photography
Modell: Nagy Ramóna
Smink: Pankotai Anita 
Haj: Simon Tomy
Ötlet: GemModels- Zsóka

Szólj hozzá!
Címkék: Fashion

Egy fodrász tollából: Minden, amit az "ombré" hajról tudni érdemes

2015. február 10. 12:52 - SimpleBeauty

10921830_10205672965494121_1315442967_n.jpg

Okosságok a vendég és a fodrász számára is.

Amikor egy divat beindul, beválik valamilyen területen, könnyen tisztázatlan marad az eredete. Mindenki hall mindent, olvas mindent, fodrászatban a magazinok kölcsönveszik egymától az értelmezéseket, a fodrászok és a vendégek egymástól hallják a dolkogat. Ez a cikk igyekszik egy átfogó ismeretanyagon keresztül bemutatni mindent amit érdemes tudni az ombré technikáról.

 Hogyan alakult ki az ombréra az igény?

Nos a frizurák megújulásának mozgatórugóiról a múltkori írásban már esett szó. Ennek kapcsán ha az ombre/ombré hajfestési technikára/stílusra gondolunk, akkor érezhető volt az a kialakult igénye a szépségvilágnak, hogy ne a mesterkéltséget tükrözze egy női frizura a színek, árnyalatok viselében, hanem hordozza a természetesség és a praktikusság funkcionalitását is.  Számos előnyt hordoz magában: akik nem vágyank drasztikus kémiai beavatkozásra, vagy maradandó eredménnyel járó átalakításra és szeretnének divatos hajat - még mindig az - azoknak való az ombre. A technika nem mást akar leváltani, hanem lehetőségként kínálkozik fel.

Mi az az "ombre"? Mikor jelent meg?

A fogalom tisztázása elengedhetetlen. Az "ombré" francia eredetű melléknév, jelentése: árnyalt. A fodrászatban azért választották ezt a kifejezést, mert alapvetően a módszer alkalmazása után, ideális esetben a haj töve és a haj vége között 1-2 árnyalatnyi különbség van. Színátmenet, de inkább színárnyalat keletkezik. Általában a napszívta hatást kelti.

Kb. 2010 környékén jelent meg ez a stílus, nekem főleg Drew Barrymoore és Jessica Biel ugrik be hirtelen, akiket először láttam ilyen hajjal. Magyarországon kicsit később 2012 környékén lehetett hallani arról, hogy van ilyen, hogy "ombre haj". Sajnos sok fodrász hiszi még mindig azt, hogy ez egy egyszerűen alkalmazható eljárás, és mindenkinek jól áll, vagy mindenki haján egyszerű létrehozni. Az eljárás korábban is létezett én még 2008-ban tanulóéveim alatt láttam, hogy a volt mesterem egy így oldott meg egy problémát, de a divat 2010 körül jelent meg.

10913651_10205672964494096_1541224331_n.jpg

Miért érdemes választani? Miért ne otthon fogjunk hozzá?

Előnyei:

- ha még nem volt festve a hajunk és szeretnénk egy kicsit feldobni, de nem akarjuk az egészet festés alá vetni,

- a melírrel és a más színnel való hajfestésel szemben is előnyösebb választás, mert ugye ott is lenövés keletkezik,

- hullámos, egynes hajban is egyaránt mutat, de a fonásokkal és tűzésekkel is felélénkíthetjük a frizura jellegét.

Hátrányai:

- ha már egyszer elkészült nem nagyon lehet visszafesteni, színezni, hiszen akkor egybe kell festeni az eredeti haj, legyen az akár festett, akár natúr haj, később fakulás várható. A legbiztosabb ha lenövesztjük. Viszont ha valaki jól választ és jól el van készítve, nem lehet megbánni.

Véleményem szerint az ombre hajfestés technikáját otthon megkockáztatni, házilag, saját kézzel felelőtlenség. Csak a fodrász keze és tudása valamiknt a szalonbéli körülmények azok, amivel lehet garantálni az eredmény minőségét. A youtube-on számtalan tutorial videot lehet találni,  de felhívnám mindneki figyelmét, hogy nem csak a módszer helytelen, hanem a kidolgozása, és a haj felmérése is. Nem lehet mindenfélét rákenni a hajunkra csakúgy. Következzen tehát miről kell tárgyalnunk a fodrásszal a lépések sorozata előtt.

2014-10-23_14_10_00.jpg

Mielőtt hozzáfognánk: kommunikáció a fodrász és a vendég között

Amiről beszélnünk kell, közösen a fodrásszal:

- Milyen ombrét szeretnénk? Természetes színekben gondolkodunk, vagy extrémebb vonalon haladnánk. A sötétebb színek, pl. fekete felvilágosítása, valamint az extrém színek pl. piros, lila, kék életre keltése, kifejezetten komoly szakértelmet és szalonbéli körülményeket igényelnek.

- Ha termézetes, natúr eredeti hajszínünk van, figyelni kell, hogy milyen erősségű anyagot viszünk fel a hajra. Pl egy középszőke, világosszőke hajnál érdemes gyengébb anyagot kikevernünk, mert így is el lehet érni 1-2 árnyalatni különbséget. Egy sötétbarna, fekete hajnál viszont kell erő, hogy megjelenjenek benne a világosabb pigmentek. Általában tudvalevő, hogy a természetesebb melegebb árnyalatok, amelyek 2015-ben lesznek a trend éllovasai, dominálnak főképpen, tehát a fekete-barna, a sötétbarna-világosbarna, a világosbarna-sötétszőke, a sötétszőke-világosszőke alkotnak párt többnyire, mert az ombre akkor néz ki jól, ha valóban napszívta hatást nyújt a látvány és ilyenkor bizony 1-2 árnyalatnál nagyobb különbség nem célszerű. Máshogy dolgozik egy 6%-os és máshogy egy 3% peroxid. Ha nem vagyunk elég gyorsak, precízek, az egyik oldalon világosabb árnyalat keletkezhet, vagy éppen gyengébb.

- Festett hajnál már odatekintőbben kell eljárnunk: milyen színmélységű az, mennyire kell felvilágosítani. Ismerni kell, bár ez már inkább a fodrász feladata, hogy az adott festet hajszín hogyan világosodik. Mert ha egy rubinvörös hajat világosítunk nem tudhatjuk, hogy rózsaszínes lesz vagy narancssárgás a végeredmény. Ilyen esetben a hátrány, hogy a lenövés festésénél igyekezni kell a ombrés beszínezését elkerülni festék lemosásánál.  

- Magának az ombre technikának az alkalmazása sem egyszerű. Van aki csak felfesti az adott szakaszra és elmaszírozza az átmenetnek megcélzott sávon, de ez nem célszerű, a tupírozással készült tincsek, optikailag is szebben mutatnak, sokkal egyenletesebbek. A fültől fülig leválasztott hajat két oldalra fésüljük, a többit pedig hátrafelé. Meg kell figyelni hol van forgó és választék ezeket figyelembe kell venni. Mindig alulról kezdjük a szekciók felvételét, alufóliát használhatunk, lényegében az eljárás hasonló, mint a melírozás/satírozás folyamata. A felvett választéknak nem szabad túl vastagnak lennie, egyenletesen, határozottan 1-2 tupírmozdulattal tőig feltoljuk a hajat és a maradék kimaradt hajat V alakban magunk felé haladva felfestjük az anyagot. Az említett youtube tutorial videokban, sajnos otthon, összegumizva, a vállakon előrehozva a választékokat, az alanyok önmaguknak festik be, szőkítik ki a hajukat, elmaszírozgatva, elfésülgetve. Még egyszer hangsúlyozom, otthon, házilag, nem érdemes próbálni ezt a technikát, ráadásul többnyire nem hajfestékkel hanem szőkítőpor, folyadék és hidrogén peroxid keverékével zajlik a világosítást, amelyet nem nagyon lehet javítgatni utólag.

- A felhasznált anyagról is nyugodtan kérdezzük meg a fodrászt hogy készül. Festékkel vagy szőkítőporral, vagy vannak olyan termékek, amelyek bizonyos árnyalatok tekintetében, mint pl. a vörös képesek egyszerre világosítani és árnyalatot is adni a hajnak.

- Kérdezzük meg a fodrászt, milyen ápolást igényel majd új ombre frizuránk. Ez azért is fontos, mert pl, a szőkítéssel készült haj, még ha gyenge 3%-os hidrogén-peroxiddal keverve is, de igénybe veheti a hajat. A festéssel készült ombrék pedig színmegőrző samponok használatával tartósabbak maradhatnak. Balzsamot tekintve pedig olvasgassunk az interneten, mert számos okos praktika létezik, amihez a hozzávalókat bioboltokban be tudjuk szerezni és otthon elkészíteni. Egyébként pedig és ez bármilyen tekintetben érvényes a haj ápolására, hajmosás után csabarjuk ki a hajból a vizet, vigyük fel a balzsamot, lehetőleg elkerülve a hajtőt, nehogy bezsírosodjon, majd fésüljük át, lehetőleg bontókefét használva. Készítsünk elő egy elviselhető hőfokú vízzel átitatott, kicsavart törölközőt és csavarjuk a hajunkra. 10 percre hagyjuk a hajon a törölközőt, majd öblítsük le a hajunkat. Ezt ha kúraszerűen, tehát rendszeresen végezzük, a fénytelen hajszálak is életre kapnak, mert a hajpikkelyek visszarendeződnek. A tupírozással készült ombrékra pedig különösen érvényes ennek az ápolásnak a fontossága.

- Az ombrét mindig a frizura jellegéhez kell alakítani. Pl. Ha fokozatos a haj figyelnünk kell, hogy a szintkülönbségek a lépcsőzetesség meg fog-e jelenni a techinkában (értem ezalatt azt, hogy szintkülönbségben kilátszik a következő szint töve), mert egybevágott hajnál az árnyalatkülönbséget könnyebb felügyelni. Kérdezzük meg, hogy a vendég hogyan fogja hordani a haját, mert hiába van féloldalas hosszabb frufruja, ha később középen fogja elválasztani. Ha a fodrász egy kicsit kreatív és a frizura jellege megengedi, érdemes az arc körvonalában is megszínezni a hajat, akár frufru, akár középen elválasztás van éppen a porondon. Hullámos, göndör hajjal pedig igazán attraktívvá varázsolhatjuk külsőnket ezzel a hajjal. Ha valaki tele, egyenes frufruval rendelkezik, azt is megfesthetjük  akár sűrű melírral, akár ombre technikával.

- Az ombre haj általában hosszú hajban mutat a legjobban. Van aki csak a hajvégeket szereti megvilágosíttatni. Valójában igyekezni kell hosszabb átmenetet képezni, mert ha hirtelen következik az egyik árnyalat a másik után és ráadásul nagy a különbség is, akkor olyan majdnem, mintha a teásfilter félig felszívta volna magát. A vállig érő hajban még éppen mutat az ombre, de abban is csak akkor ha az adott szakaszon belül megvan az a látványos intervallum, ami optikailag és esztétikailag is szép. Rövid hullámos ombre haj, igazán tengerparti napfénysütötte stílust ad a hajnak.

10913150_10205672965054110_2060427211_n.jpg

 

Öteletek árnyalatok párosításához

-A természetes barna árnyalat igazán jól mutat, ha karamell színben végződik, teljesen lágy és meleg tónust eredményez. Akinek sötétebb alapszíne van, mindenféleképpen konzultáljon a fodrásszal, milyen világossági szintet kíván elérni majd.

- A csokibarna hajhoz, nagyon jól párzik a mélymeggy sötét vörös árnyalat. Kicsit bátrabb, kicsit boszorkányosabb és vadabb is, de igazán nőies formula. Akinek zöld szeme van, kitünő választás. Aki ezt választja, igyekezzen szulfát-mentes sampont használni, a szín megőrzése érdekében.

- Azonban léteznek élénk színek is, mint pl a zöld, pink, tűzpiros, korallzöld, kék, stb, melyeket igazán szőke hajra lehet felvinni, ezek extrém hatást eredményeznek. Sajnos főleg színezőként működnek ezek, így általában pár hetente, bizonyos mosás után újra kell színezni az adott területet. Természetesen más alapszínre is fel lehet vinni, de ha azt akarjuk, hogy látszódjon is valami, muszáj felvilágosítani, kiszőkíteni az adott szakaszt.

-A világosbarna átmenete az arany világosszőkébe, hasonló árnyalatot felidézve mint a méz színe, begöndörítve, nagy volumenű göndörséggel elsöprő sikert arathat.

- Világos szemű hölgyeknél ha az alaphajszín világosszőke, platina szőkére festve a végeket - akár egy kis hamvasítással kiegészítve - sztárok auráját idézheti elő. Sajnos ez a hajszín már annyira világos, hogy lehet erősebben veszi igénybe a hajat, mindenféleképpen érdemes a hajvágással precízen zárni a folyamatot.

- Aki bátrabb, a fekete hajba belevitt vörös ombrét is bevállalhatja, de ez olyan karizmát ad, amihez kell egy kis merészség is.

-Aki szeretné az arcát kihangsúlyozni, nem feltétlenül kell az egész haját ombre alá vetni, elég az első tincseket, valamint a frufrut, ha van, kihangsúlyozni. A lényeg, hogy nem szabad hogy 1 árnyalatnál világosabb legyen mint a környező haj színe.

- Eredeti vörös, vagy réz festet hajhoz igazán jól párosul egy kis tejkaramell szín. Ilyenkor arany árnyalatokat érdemes választani, a natúr és hamvas színek ütközhetnek az alaszínne.

- Kék és zöld szemű, sötét hajú hölgyek kisugárzását egy sötétebb mahagóni árnylata felerősítheti.

- Ha valami egyedit szeretnénk, gondolkodhatunk indirekt módon is: a világosszőke haj aranyvilágosbarnában végződve felhívja a környezetünk figyelmét.

- Rövid, egészen rövid, aszimetrikus frizurával rendelkező hölgyek se bánkódjanak, ugyanis egy ügyes fodrász az ő hajukba is képes játékot vinni, ha egy kis bayalage - technikával (itt kifejezetten az egyes tincsek külön külön vannak megfestve). Ilyenkor érdemes előre kitalálni, textúrázni a hajat és ahhoz igazítani a festést.

Végszó

Végszó előtt pedig megjegyezném, hogy aki nem meri elszánni magát az ombre hajra, érdemes kipróbálni hajhosszabbítással, előre elkészített ombre technikával átfestett tincsekkel kipróbálhatja, milyen érzés, milyen hatással van a környezetére.

Ennek az írásnak az volt a lényege, hogy egybefüggő, átfogó, egy csokorban összegyűjtött kérdésekre, foltokra, tévhitekre reagáljon, válaszoljon. Viszont mindenki legyen tisztában a következővel.

Az ombre haj: a vendég választása, de a fodrász felelőssége.

10929089_398805256967843_2349246818412633868_n.jpg

10921974_10205672964054085_1867796068_n.jpg

2014-11-14_16_07_45.jpg

2014-10-20_15_42_37_1.jpg

10934574_10205672962934057_578643225_n.jpg

10933162_10205672965734127_574166092_n.jpg

10933915_398805296967839_2207006488263021742_n.jpg

10933139_10205672964694101_2119716552_n.jpg

 

Írta: Földesi Tamás
Képek: A Dream Style Fodrászat magánarchivuma

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty

Csináld Magad! - Farsangi sminktippek I.

2015. február 04. 15:38 - SimpleBeauty

norina_2_of_5_.jpg

Úgy döntöttem a héten továbbra is a báli, farsangi és karneváli témáknál maradunk a sminkelés területén. A napokban kezdődnek itthon is a nagy farsangi mulatságok, és a péntek- szombat esti „jelmezes” bulik.

Sokan kértétek már Halloweenre is, hogy mutassak néhány könnyen elkészíthető tippet. Így most is a segítségetekre leszek, a mai sminkem igazán nem volt egyszerű, mert ez volt anno a vizsgamunkám a sminkes vizsgámon. Mivel a tökéletességre és a szimmetriára törekedtem így igen lassan és hosszú gyakorlás után készült el a MŰ.

Otthoni elkészítés során egy könnyű leegyszerűsített változatot bárki könnyedén el tud készíteni. Váljunk akkor ma csodálatos „orchidea pillangóvá”.

 1.  Alapozzuk le az arcunkat. Saját bőrszínünknek megfelelő alapozó, korrektor és fixáló púder használatával!
 2.  Vegyünk kézbe egy lila szemceruzát és rajzoljuk fel a pillangó szárnyait. Én a meghosszabbított tusvonal folytatásaként rajzoltam meg a pillangó két alsó szárnyát, majd a felsőket a szemöldököt körülölelve alakítottam ki.
 3. Jöhet a színezés, különböző lila árnyalatokat használtam egészen a világostól a legsötétebbig. Ezek után különböző díszítéseket lehet alkalmazni. Flitterek, csillámok, kövek és egészen egyszerű festékpöttyök is szóba jöhetnek.
 4. Tusvonalat lila tussal kihúztam és a szemöldököt is átfestettem vele egy kicsit, hogy jobban beleolvadjon a művembe.
 5. Jöhet a pirosítás, halványrózsaszín pirosítóval éppen csak az arccsontra rakjunk egy kis ecsetnyi port és apró mozdulatokkal dolgozzuk el.
 6. A száj: Lila ceruzával kontúroztam, majd ombre módszerrel belülről kifelé haladva sötétítettem az árnyalaton!

Ha a szempilláitokat szeretnétek feldobni, akkor nyugodtan válasszatok egy soros műszempillát, ami ne legyen túl sűrű, hogy harmonikus maradjon az összkép.

Remélem, tetszik a mai „Csináld Magad!” sminktipp! Akik megpróbálkoznak az elkészítésükkel, küldjék el nekem emailben, vagy facebookon és a legjobbaknak egy kis meglepetéssel készülök! 

norina_5_of_5_.jpg

norina_3_of_5_.jpg

norina_1_of_5_.jpg

 

Képek: Puskás Dániel
Smink: Rosta Hanna
Haj: Földesi Tamás

Modell: Szilágyi Norina

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty

Ragyogó mosolyt szeretnél?

2015. január 31. 14:19 - SimpleBeauty

10937289_10152658341527291_1087918950_n.jpg

Nemrég a párommal fogfehérítésen jártunk. Nagyon tetszett az eljárás és úgy gondoltam hasznossá teszem magam és kifaggatom Freund Gabriella tulajdonost, hogy mi is zajlik pontosan abban a jó kis tojás alakú fotelben.

Hogyan zajlik ez a „kezelés” ? Jár e valami kellemetlenséggel?

Először is egy színskála segítségével ellenőrizzük a fogak alap színét, majd a speciális gélt belehelyezem egy sínbe, ami bekerül a vendég szájába. Ha ezzel is készen vagyunk a vendég helyet foglal, kényelembe helyezi magát és én bekapcsolom a LED lámpát, melynek bizonyos időkorlátjai vannak (24-45-60 perc). Egyetlen kellemetlenség a nyáladzás, de ezt egy kis papírtörlő segítségével könnyen megoldjuk. A fogfehérítő gél kis mennyiségben borsmenta illóolajat tartalmaz, ezért erőteljesen mentolos ízű. Ez nem okoz problémát, a mentolos hűs érzet az alkalmazást követően fokozatosan megszűnik (hasonlóan, mint egy fogkrém alkalmazása után). Ezenkívül egyéb kísérő hatás nem várható.

A fogfehérítés után legalább 4 órán keresztül kerülni kell a dohányzást, az ételek és az italok fogyasztását (vízen kívül), mivel az jelentősen befolyásolhatja a várt hatást.

10942849_10152658339117291_746396841_n.jpg

Sokan kérdezik, mint ahogy ti is, veszélyes e a LED lámpás kezelés? A legújabb LED lámpás technológiai fejlesztéseknek köszönhetően rendeltetésszerű használat mellett teljesen veszélytelen. A LED lámpa hideg fénye nincs negatív hatással a száj körüli szövetekre, sem pedig a nyálkahártyára. A lámpa használata során a szemet a speciális szemüveggel védeni kell.

Van esetleg akinek nem javasolt ez a fajta fogfehérítés?

A fogfehérítés nem alkalmazható a következő esetekben:

 •          szájsebészeti beavatkozást követően,
 •          sugárkezelés alatt álló személyeknél,
 •          terhesség vagy szoptatás esetén,
 •          fogszabályozó hordása esetén,
 •          nem megfelelő egészségi állapotú fogakon (letört, lyukas, sérült zománcú stb.)

A fogfehérítés felnőttek részére ajánlott. 3 éves kor alatt tilos az alkalmazás, de én igazából középiskolás korig nem is javasolnám.

 

Milyen rendszerességgel érdemes elvégezni? Mi gátolhatja, csökkentheti a hatását?

Ez az időtartam minden embernél más és más, hiszen nagymértékben függ az illető étrendjétől, életmódjától. A fehérítő hatás általában 2-4 hónapig tartható fenn. A fogfehérítés eredményessége egyénenként változó, függ a fogak eredeti színétől, illetve az életviteltől: kávé, tea, vörösbor, mesterséges színezék, dohány stb. fogyasztásától. A fogfehérítő gél alkalmazása után a fogak színében minimum 3 és maximum 11 árnyalatnyi fehérség következik be, az átlageredmény 5-6 árnyalattal fehérebb fogak.

A nem természetes eredetű (műfog, korona, fogtömés stb.) vagy elhalt fogakra fehérítő hatást nem fejt ki, de nem kockázatos és nem is kártékony rájuk nézve. A szürkére elszíneződött fogakon a fehérítő hatás kétséges, van, akinek segít, van akinek nem.

Milyen tapasztalatokkal állnak fel a székből a vendégeid?

Szerencsére a vendégeim csak jó tapasztalatokkal távoztak még eddig. Aki egyszer elvégezte a kezelést, teljesen meg volt elégedve az eredménnyel, és újra meg újra bejelentkezik további fehérítésre. Így bátran ajánlják a baráti köreikben és terjed a hírem. :) 

20141229_135519.jpg

Nők vagy férfiak igénylik jobban ezt a beavatkozást? Mit gondolsz miért?

Ezen a kérdésen nagyon elgondolkoztam és számba vettem a vendégeimet. Szerintem körülbelül 50-50%-os arányban járnak hozzám mind nők és mind férfiak. Úgy gondolom a mai világban már mindenki törekszik arra, hogy a legjobbat hozza magából, így a szájápolás és a fogak szépsége is egyenlő fontosságú mindenkinek.

10937707_10152658339077291_1987709181_n.jpg

Igényes, kulturált környezetben, ellenőrzött és barátságos körülmények között veheti igénybe a szolgáltatást bárki. Jelenleg több akció is tart az üzletben, az én kedvencem a 45perces fehérítés 9900 forintért. A párommal elégedetten távoztunk és hamarosan újra visszatérünk, mert ez is olyan, mint a drog, ha elkezdted nem lehet abbahagyni, hiszen minden helyzetben ragyogó mosolyt biztosít! Mi imádjuk!  

Itt a báli szezon, plusz jön a Valentin nap is, szerintem tökéletes ajándék a párunknak, bár biztos akad olyan is, aki magára veszi az ilyen jellegű ajándékot, de az tudjon rá... ;) 

 10941329_10152658340827291_454448874_n.jpg

 Képek: Freund Gabriella magánarchívuma 

Szólj hozzá!
Címkék: Health