Simple Beauty

Egy fodrász tollából: Hogyan jósoljuk meg a várható trendet?

2015. január 18. 18:45 - SimpleBeauty

werk_5_of_55_.jpg

Nők részéről lépéselőnyt jelent általában, ha az aktuális női magazinokban, vagy a Facebookon, vagy a fiatalabbak által közkedvelt Instagrammon követhető celebek profilját ismerik. Köröm, ruha, ékszer, smink, haj, női táska, női cipő, parfüm.. Csak néhány dolog, ami egy nő karakterét meghatározhatja.

Most a női frizurák idei, 2015-ös divatjával, megjósolható jeleivel és annak platformjaival fogunk foglalkozni.

Ha jól belegondolunk és nem csak a fodrászunkat véleményre sarkalni, hogy mondja meg: mi a divat most a hajviselésben, egy kicsit szeretnénk csalni, akkor érdemes az internetre kicsit ráülnünk vagy a tv bizonyos platformjaira. Elmondható, hogy többnyire, az amerikai hatás érvényesül a frizurák terén is, nemcsak a filmekről lévén szó, hanem az éppen populáris videoklippekben szereplő karakterek, de főleg a zenészek és a színészek. Elég csak megfigyelnünk a díjátadókat, amiből van egy pár azért, sőt az ott jelenlevőek közül is szép számmal vannak a porondon. Ilyenkor meg lehet figyelni, milyen ruhában vannak, milyen cipőt viselnek, milyen kiegészítőkkel, valamint milyen hajat viselnek.

2014-ben a lányoknál, bár már Amerikában 2008-ban is hordtak ilyen frizurát, az ombre még mindig figyelemre méltó volt. Az ombre, francia szó, homályt – esetünkben átmenetet – jelent, festési technika, meg a hajszínben átmentet képes, a variációk tárháza végtelen. Nagyon sokan hordják még a mai napig is, szinte hullámosan és egyenes is mutat.

2014-10-20_15_42_37.jpg

Tavaly a középen elválasztás is divatként hatott, főleg hosszú hajnál mutat igazán. Általában a hullámosítás, mindenféle verzióban mindenkinél megfigyelhető volt, akár buliba, akár alkalomra ment az illető hölgy. A félretűzött hullámos hajak, valamint az áhított melegebb barna színek, a csokibarna utáni vágy, a lányok többségének igénye volt. Nagyon sokan leszoktak a hajfestésről, vagy a korábban elkezdett hajfestést próbálták abbahagyni. A hölgysztárok és dívák a 20-30-as évek vízhullámosított frizuráival, és félretűzött, vagy középen elválasztott, hullámosított hajviseletekkel pózoltak a nagyérdeműnek.

2014-05-20_19_10_57.jpg

Ami idén várható lesz… Következzen 2015 tavaszi hajtrend jóslása!

Mindenféleképpen előnyére válik annak, aki hosszú hajjal rendelkezik, akár egybe van növesztve, akár fokozattal viseli, akinek pedig nincs érdemes elkezdenie növeszteni. Várhatóan a hosszú haj lesz most a divat, akár szoros copfba összekötve, akár félretűzve, akár pedig középen elválasztva, ami pedig a legfontosabb: semmiféleképpen sem ritkítva.

Természetességet kell sugározzon a haj, persze a végek ápoltságával egyöntetűen, ugyanakkor a laza hullámok még mindig szerepet fognak játszani idén is.  2015 a bohókás, laza hullámok éve lesz.  A hullámok terén, semmiféleképpen nem a merev ’szalagavatós’ fürtök, hanem inkább a kicsit kinyújtott, kihúzott tincsek, a valóban nem göndör, hanem a laza hullámos haj lesz a menő. Ne bánkódjunk, ha kirúgja a hullámainkat az idő, tűzzük félre egy virággal bátran merjünk használni kiegészítőt, hajdíszt, mert ez lesz a másik divat az idén. A középen elválasztás még mindig mérvadó lehet.

A félretűzött frizuráknál, akár hullámos, akár egyenes hajról lévén szó, mindenféleképpen a félretűzött oldalon a fül mögé illesszük a hajat, valamint elől a hajat akár megcsavarva, akár megfonva, akár szorosan a másik fül mögé téve lehet kombinálni. Kicsit merészebb, de inkább rövidebb hullámos hajnál nyugodtan borzoljunk bele a tövébe hajhabbal.

10689507_10203410759930313_1136772547778473494_n.jpg

Tipp: ha van egy kis kedv és nem hullámos a hajunk, hajsütővassal (ha vékonyabb szálú hajunk van érdemesebb vékonyabb próbálkozni) süssük be a hajunkat, hajoljunk lefelé, fejünket borzoljuk meg, és két oldalt elölről véve két tinccsel hátul a tarkónk közepén rögzítsük a frizurát egy laza, leengedett copfban.

 Ami még szóba jöhet az a laza copf, fonatban és feltekerve. Készítsünk két fonatot, laza tövekkel, majd tekerjük fel ezt, egymásra, tehát egymást kövessék a tekerés – valamelyik irányba – folyamán a fonott, laza copfok, majd próbáljunk egy laza kontyot alkotni belőle. Hajtűvel, hullámcsattal rögzítsük. Bármilyen furcsának tűnik, de a laza, sőt hanyag visszagumizott lófarok is trend lehet majd, elől, egy -egy kihúzott tinccsel.

hanna-lili_2_of_5_.jpg

A színek terén és a festési technikákban, ami a 90-es éveket fogja idézni, visszajön egy vonal, amit ma sokan bayalage-technikának neveznek. Lényege, hogy a frizurán, akár ombre, akár egybefestett hajról lévén szó, erősebb, határozottabb tónusok futnak végig, ezzel hangsúlyozva a haj természetességét, bár ez inkább hullámos, esetleg göndör hajban mutat igazán.

Ha az árnyalatokat tekintjük, semmiféleképpen nem dominálnak a nagy kontrasztok, általában az alap, természetes színbe érdemes belevinni egy kis melegebb árnyalatot, lágyabb barnát, sötét szőkét, igazodva az eredeti, vagy festett hajszínhez, nem feszültséget okozva a viselőjének. Barna szemhez, sötétzöld szemhez nagyon passzolnak ezek az árnyalatok, kék szemhez inkább a világos barna valamint a szőke árnyalatok, de itt is figyelnünk kell, milyen az alap hajszín. Értelemszerűen fekete, sötétbarna alapszínnél csak lágy barna a megfelelő választás.

noemi_1_of_4_.jpg

Tehát az ombre mindenféle verziója, valamint a tincses-satírozás (bayalage) és a melegebb árnyalatok a domináns elöljárói a mostani várható trendnek. Ezek a festési technikák és árnyalatok, mint az egyenes, mint a hullámosított hajban jól mutatnak. Viszont az tény, hogy a sütött, hullámosított hajak az igazán megfelelő opciók.

Készüljünk hát nyitottan, bátran figyelve a tv-ben az interjúkat, a tavaszi női lapokat, ugyanis várhatóan a fenti jóslatok fognak körvonalazódni, egy kis kreativitással és megfelelő árnyalatok kiválasztásával igazán aktuálissá varázsolhatjuk frizuránkat.

Írta: Földesi Tamás- Dream Style Fodrászat
Fotók:Fülöp Flóra, Puskás Dániel, Földesi Tamás
Smink: Rosta Hanna
Modellek: Girán Fruzsina, Vincze Lili, Tóth Noémi ( plusz két hölgy vendég) 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Beauty

A bejegyzés trackback címe:

https://simplebeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr147086439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása